tiistai 19. marraskuuta 2013

Mieliteoista

Mitä hurjimpia tarinoita kuulee, miten odottavan äidin on tehnyt mieli lekasoraa tai sementtiä. Eilisessä Teiniäidit jaksossa eräs odottaja kertoi pesevänsä mielellään pyykkiä, koska huuhteluaineen tuoksu oli koukuttava, myös tolun haju kelpasi. Oma äitini oli syönyt paljon suolakurkkuja ja oliiveja raskauden aikana, eli suolaisen maut miellyttivät.

Minun on tehnyt mieli lähinnä vain RUOKAA. Koko ajan mielessäni pyörii joku ruoka, vaikkakin sitten olisi etova olo. Samalla se lisää huonovointisuutta, mutta kuitenkin tekee mieli ruokaa. Outoa.
Eniten mieleni tekee kaikkea rasvaista: hampurilaisateriat, kalapuikot, kiinalaista ruokaa on tehnyt mieli aivan älyttömästi, jäätelöä ja karkkia.

Jäätelön toisaalta ymmärrän, koska olen laktoosivammainen ja saan todella vähän kalsiumia. Vain kahvimaidosta ja jogurtista. Pureskeltavat kalsium-tabletit eivät ole menneet alas ikävän suutuntuman takia (, tai jos ovat niin ovat kyllä tulleet myös ulos).

Aina kun olen syönyt karkkia, on hetken päästä täytynyt käydä oksentamassa. (Niitä kroppani ei selvästikään tarvitse.) Tänään ainoa "kotiruoka" mitä olen voinut kuvitella syöväni pahoinvoinnin takia on lämpimän kupin metsäsienikeitto ja hapankorput. Näillä mennään.

Olemme aina syöneet HC:n kanssa suht terveellisesti ja laittaneet paljon ruokaa, siksi tämä eineshoukutus on todella outoa! Lähtöpainoni oli 55 kg, enkä ole ajatellut kovin montaa kymmentä kiloa lihoa raskauden aikana. Nyt vain täytyy yrittää syödä terveellisesti pahoinvoinnista ja mieliteoista huolimatta.

Mitä sinun tai tuttusi teki mieli raskausaikana? Olisi mukava kuulla! :)

-A-

10 kommenttia:

  1. Raskauden alussa juurikin kaikkea epäterveellistä: ranskiksia, nakkeja ja aina paljon suolaa. Salmiakki (ruutu- ja silmäsalmiakki ja pantteriaskit) helpotti pahoinvointia. Alun jälkeen ei enää mikään rasvaruoka maistunutkaan. Satsumat ja appelsiini oli herkkua ja salaatit. Loppuraskauden aikana olisin mennyt vaikka kuuhun minttupuffetin perässä. Kiloja tuli 8, vaikka en syömistä vahtinut enkä juuri liikkunut päivittäistä koiralenkkiä lukuunottamatta. Uskon, että keho on viisas: jos sitä kuuntelee, se kertoo mitä milloinkin tarvitsee. Ja raskauskilot hävisikin imettäessä. Lähtöpainosta on edelleen miinusta. Vauva on viisikuinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rupesipas tekemään juuri mieleni minttupuffetia :D Ihana kuulla, että jollain toisellakin on tehnyt mieli epäterveellistä ruokaa. Jospa minäkin jo kohta popsin salaattia onnellisena! -A-

      Poista
  2. Heh, meidän tuttavapiirissä odotettiin vauvaa viime talvena. Jotenkin nauratti sillon, kun tämä mama-to-be ilmoitti, että hänen tekisi mieli vaan kirmata ulkona ja etsiä mahdollisimman rouskuvaa hiekkaa/soraa suuhunsa ja oikein maiskutella ja narskuttaa kiviä hampaiden välissä :D Tällaisen ei-vauvallisen ihmisen on mahottoman vaikea ymmärtää tuota mielitekoa, mutta kai sekin ihan aiheellinen oli, heh.

    VastaaPoista
  3. Mullakin teki alkuraskaudessa mieli kaikkea roskaruokaa. Oltiin kuukauden reissulla Aasiassa, kun tein positiivisen raskaustestin ja siellä alkoi myös pahoinvointi. En pystynyt koko raskausaikana edes ajattelemaan aasialaista ruokaa, nuudeleita tai muuta vastaavaa :D Mieltymys oli kaikkea hapanta kohtaan esim. Vihreät omena, piimä ja vastapuristettu sitruunamehu oli herkkua! Soraa teki myös mieli kovasti jossain vaiheessa ja pesujauhe tuoksui niin hyvältä, että en meinannut päästä kylpyhuoneesta ulos, kun piti jäädä jauhepakettia aina haistelemaan :) aikamoisia mielitekoja sitä tulee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apua! Mihin tässä vielä joutuu! En kestä tätä sorajuttua :D -A-

      Poista
  4. Mulla oli alkuun todella rankka pahointivointi, nesteet eivät pysyneet sisällä. Jouduin käymään Kättärillä asian takia. Mulle sanottiin, että syö mitä pystyt ja UNOHDA ruokasuositukset (toki muista lista mitä ei saa raskaana syödä). Alkuraskaudessa ei välttämättä pysty lämpimiä ruokia syömään, joka ei haittaa. Syö sitä mitä pystyy. Itse pystyin syömään puuroja ja jogurttia. Herkut on aina maistuneet minulle, mutta kehoni ei niitä kaipaa edelleenkään. Uskon, että keho osaa kertoa mitä tarvitsee, itselläni oli suola sitä mitä tarvitsin (suolakurkut!).

    Itselläni oli vaikeuksia vitamiinien ja kalkkitablettien kanssa. Pystyin syömään niitä päivittäin vasta rv 13 jälkeen. Mahassa on kaikki hyvin ja täytyy muistaa, että pahoinvointi ei vahingoita lasta. Maha-asukas on itsekäs ja ottaa itselleen ne tärkeät ravinteet ensin ja lopuksi niitä jää itselle jos jää :D Muistutin tätä itselleni, niin kummasti jaksoin päivät.

    Täällä alkaa rv 16. Pahoinvointi ja väsymys on pois, tuntuu hassulta että muutama viikko sitten vain makasin sohvalla ja pyrin pitämään ne nesteet sisällä, joka oli vaikeaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kurjaa, että sulla on ollut noin hankala alkuraskaus! Itselläni oli eilen kaikista pahin päivä. En kyennyt illalla kun makaamaan ja yön valvoin kuvotuksessa. Kävin yöllä vessanlattiallakin hetken lepäämässä ja syömässä hapankorppua. Toista kolmannesta odotellessa! :D

      Poista
  5. Heippa. Eksyin lukemaan blogianne ja heti jäin koukkuun :) Mulla ei niinkään ole ollut erityisiä mielihaluja ruoan suhteen nyt raskausaikana, mutta enemmänkin on karsiutunut pois. Esim. suurena jäätelönrakastajana en kyennyt koko kesänä ajattelemaankaan jäätelöä :D Myöskään mitään paistettua ruokaa en voinut syödä/katsoa. Vaimo paistoi kerran kalaa ja se maistui ihan hirveeltä voilta!! :) Alkuraskaudessa ennemminkin söin mitä kykenin.. Yhden viikon ajan söin pelkkää pinaattikeittoa.. Mitään muuta en voinut edes kuvitella suuhun laittavani. Toinen kolmannes tosiaan on se mitä kannattaa odottaa, nyt viikolla 37 siitä on vain kaunis muisto :D Onnellista odotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia ja tervetuloa joukkoon! :) Toisen kolmanneksen alku on kyllä ollut paljon helpompi. Nyt ei enää tule paha olo, mutta kokoajan on kyllä kamala nälkä!! :D -A-

      Poista