maanantai 31. maaliskuuta 2014

Meillä on kotona jääkausi

Koiramme Hipsteri on aina ollut peruskiltti tapaus. Oikein hellyyttävä sylikaveri ja seurallisuudellaan vieraiden mieleen. Hän osaa kyllä kaikki temput näyttää niin suloiselta, että joku rapsuttaisi häntä. Aika harmiton tapaus siis. Yleensä.

Koira on ottanut minut hyvin laumaansa, mutta ei selvästikään luota minuun yhtä paljoin kuin HChen. Pikkuhiljaa minulle on alkanut tulla ongelmia koiran kanssa kun lenkitän sitä. Se räyhää muille koirille hihnassa ja huonona päivänä myös miehille tai muille epäilyttäville tyypeille. Tämä on todella kiusallista. Raskaus ei ole tätä asiaa hirvesti parantanut ja Hipsteri katsoo tarpeekseen suojella minua "jännittävissä" tilanteissa. Postimies on myös Hipsterin pahin vihollinen ja yrittää selvästi murtautua meille joka päivä..

Ulkoilua viime viikolla HCn vanhempien koiran kera.


Pari viikkoa sitten päätimme, että tilanteelle on tehtävä jotain nyt ennen kuin lapsi syntyy. En halua, että Hipsteri kaataa minut tai myöhemmin vaunut lenkillä koiran vastaantullessa. Varasimme siis ajan koirakouluttajalle. Kurssi on kallis, mutta ehdottomasti tarpeellinen.

Kotiuduttuamme HCn vanhemmilta aloitimme eilen ohjeiden mukaan jääkauden koirallemme. Emme saa katsoa, koskea, puhua sille tai kutsua sitä. Jos se tulee puolta metriä lähemmäs, murahdamme sille karkoittavasti.  Tämä siksi, että koira oppisi kunnioittamaan jokaisen omaa puolen metrin reviiriä, jota ei rikota ilman lupaa. Ruokaa ja lenkkiä se saa normaalisti. Viikon lopulla koiralle tulisi siis olla selvillä, ketkä talossa määrää.  Saamme uudet ohjeet jääkauden jälkeen. Koiran pitäisi olla sitten enemmän kuulolla ja valmiimpi koulutukseen hihnakäyttäytymisen kanssa. Pahaahan tuo tekee katsoa, kun koira on reppanana yksinään. Säännöistä on kuitenkin pidettävä kiinni, että koulutus onnistuu.

Murheenkryyni


-A-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti