tiistai 11. maaliskuuta 2014

Sokerirasitus ja potkija

Eilen aamulla 12 tunnin paaston jälkeen marssin jo valmiissa heikotustilassa sokerirasitukseen. Minulla oli jotenkin mielikuva, että glukoosi-litkun juominen on todella inhottava juttu. Olin varannut myös tekemistä kahden tunnin odottelua varten.
Hommahan toimi siis niin, että ensin otettiin verikoe ja sen jälkeen juotiin liuos. Tästä tunnin ja sitten kahden päästä otettiin vielä yhdet putket verta. Glukoosiliuos meni helposti alas, vaikka eihän se hyvää ollut. Tuli mieleen lapsuusmuistoja, kun piti kylässä juoda jonkin mummon kamalan makeaa mehua kohteliaasti. :D Ei ollenkaan siis paha nakki. Odottelin tunnin vauvanpeittoa ommellen ja olo oli vähän sumea. Viimeisellä tunnilla alkoi päänsärky, joka varmaan johtui kahvin saamattomuudesta. Olin tehnyt leipäpalasen mukaan ja söin sen heti viimeisen testin jälkeen, ennen kotiin pyöräilyä. Tulipahan sekin hoidettua. :)

Kevättä ilmassa <3

Tänään olen lähdössä viikoksi reissuun toiseen kaupunkiin opiskelujeni vuoksi. Nyt aika tuntuu pitkältä vaikka tiedän sen kuluvan nopeasti, koska työtä gradun parissa on paljon tiedossa. Eilen nukkumaan mennessä HC soitti mahalleni klassista musiikkia pitkän tovin ja tunnusteli potkuja käsillään. On kuulemma epäreilua kun omin pienen viikoksi. ;) Potkut ovat jo todella mojovia. Minusta on mukavaa, että toinen liikkuu niin paljon. Tuntuu, että hän on aktiivinen ja virkeä. Vaikka eihän se aina pelkästään kivaa ole, jos potkut joskus sattuvat. Varsinkin nukahtaminen on välillä huvittavaa, kun masussa tuntuu olevan ripaska-bileet. Mukavaa on myös se, että potkut tuntuvat niin lujaa masun päällekin. Usein pikkuinen reagoi juuri HCn lämpimään käteen masuni päällä ja mojottaa äipälle terkkuja. Olisi mielenkiintoista tietää ennakoiko pikkuisen tapa liikkua syntymän jälkeisenkin elämän jäntevyyttä.

Reissunainen ja potkupallo :)


-A-

4 kommenttia:

  1. Oli pakko kommentoida tuohon jäntevyysjuttuun. Meiän poitsun voimakkaat liikkeet ja potkut (joista raskausaikana valitin lähes koko loppuajan) ennakoi todellakin pikkumiehen jäntevyyttä myös mahan ulkopuolella. Ollaan jo monta kertaa H:n kans ihmetelty, miten kaksviikkoisella voi olla niin paljon voimaa jaloissa (varsinkin kun hermostuu) ja päätäkin nostelee :) Toivottavasti rasituksen arvot ois sulla kohillaan. Sehän siinä hirveintä on, ettei omasta voinnista ja tuntemuksista voi ennakoida rasituksen tuloksia...

    Soitellaan ja terkkuja!
    -M

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ompas jäntevä kaksiviikkoinen! Haluaisin jo hänet nähdä <3 Taitaa olla rasitusarvot kohdallaan kun ei hoitaja soittanut perään! (jee!) -A-

      Poista
  2. Meillä oli aika laiska vauva liikkumaan mahassa. Sanoinkin neuvolassa, että hän on varmaan rauhallinen kaveri. Nyt 9 kk ikäinen poika on kyllä todella tyytyväinen tapaus, itkee vain asiasta ja on helposti luettava. Mutta... motorisesti hän on ikiliikkuja ja lähti todella aikaisin liikkeelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisikose rauhallisuus ja tyytyväisyys jotenkin linkittyä samaan, vaikka ei vaikuttanutkaan liikkeellelähtöön? -A-

      Poista