keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Raskauden hehkua odotellessa (ja vähän migreenistäkin)

Raskauteen on ollut yllättävän vaikea tottua. Olen tietysti nauttinut mammailusta ja pyöristyvästä vatsasta, mutta jatkuvasti vaihtuvat raskausoireet ja -kolotukset pääsevät yllättämään kerta toisensa jälkeen.

Nyt mennään jo yhdeksännellätoista viikolla. Hurjaa! Kaikenlaisia oireita on ollut, joista en viitsi kaikesta edes tässä raportoida. Vieläkin odottelen sitä toisen kolmanneksen energisyyttä ja raskauden hehkua! Yksi tilaukseen kiitos! :)

Olen ollut todella kiitollinen Suomen neuvolajärjestelmästä kaikkien näiden verikokeiden, tutkimusten ja näytteiden keskellä. Ikinä aiemmin ei ole ollut näin huolellisesti hoidettu olo. Lääkäriin pääsee nopeasti ja useampi ihminen on tietoinen tilanteestasi ja sitä seurataan. Mitään vakavaa ei onneksi ole löytynyt. Näköjään vain herkkänä ihmisenä keräilen kaikki mahdolliset pikku vaivat. :D

Pahin ja lamaannuttavin vaiva on ollut migreeni(pahoinvoinnin loputtua). Se vie näkökyvyn, aiheuttaa päänsäryn ja vie kamalan väsyneeksi. Viime viikko oli aika rankka migreenin kanssa. On jotenkin hölmöä olla kotona toimintakyvyttömänä, kun pitäisi saada aikaiseksi esim. gradua. Sain kuitenkin ohjeita neuvolasta kuinka minun tulisi istua työskennellessäni. Taukoja pitää pitää usein ja venytellä etenkin hartioita samalla. Nesteytyksestä tulee huolehtia ja tietysti syödä säännöllisesti. Toisen kolmanneksen aikana on kuulemma turvallista ottaa myös buranaa, mutta sitä en ole uskaltanut vielä tehdä, eikä se ole koskaan minulla migreeniin auttanutkaan. Terveyskeskuslääkäri määräsi myös panacodia hätätapauksiin, mutta päätimme yhdessä että sitä yritämme välttää viimeiseen asti. Siihen asti saa riittää lepo, lämmin kaurapussi hartioilla ja hieronta (voisi tapahtua useamminkin HC ;).

Aloitin maanantaina myös bodypilateksen lihaksia tukemaan ja kroppaa rentouttamaan. Se olikin aika ihanaa! Muutamat vatsalihasliikkeet ottivat masusta kiinni, mutta omaa oloa kuullostellen pystyi hyvin tekemään. Ehkä se hehku vielä sieltä löytyy! :)

-A-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti