maanantai 13. tammikuuta 2014

"Me ei ainakaan vielä osteta vaunuja"

Joululomalla kävimme katselemassa vaunuja A:n kotikaupungissa. Tarkoituksenamme oli tutustua tarjontaan, sillä emmehän me tietenkään niin kaukaa vaunuja kotiin tuoda eikä näin aikasin mitään osteta. EIPÄ! Niin siinä sitten kävi, että kotiin tullessa oli auto täyteen pakattuna ja vaunut matkassa.

Etukäteen olimme netissä surffailleet, ja eniten silmää miellyttivät Emmaljungan Mondial Duo Combi, White leatherette- malli. Ylläripylläri yhdet kalleimmat mahdolliset. Oli taas kerran pakko tiputtautua pilvistä maan pinnalle ja todeta, ettei me voida käyttää vaunujen ostoon yli tuhatta euroa rahaa. Etsimme vastaavia vaunuja käytettyinä, mutta niidenkin hinta pysyi 700-800 euron tuntumasssa.

Kuva otettu:http://www.whwatts.co.uk/images/products/zoom/1373036642-39927600.jpg
Emmaljunga Mondial Duo Compi

Kun kävimme katselemassa vaunuja olimme ymmällämme siitä mitä kaikkea huomioon otettavaa oli ja mitä mahdollisuuksia valittavana. Ensin pitää valita merkki, sitten malli, millainen ja minkä värinen runko, minkä värinen kangas, sitten onko pelkkä vaunu vai yhdistelmävaunu, onko vaunun koppa kova vai pehmeä, onko vaunussa heittoaisa tai muuta säätömahdollisuutta, onko vaunuissa kovat renkaat vai täytettävät ilmakumipyörät, ostetaanko hoitolaukku, sadesuoja, hyttysverkko..

Totesimme tutustumiskierroksen jälkeen, että Emmaljunga vaunuissa nimi toi lisää hintaa. Brion vaunut vaikuttivat potentiaalisilta ja hinta-laatusuhteeltaan hyviltä. Meillä kun on pieni Alfa Romeo niin vaunujen oston yksi tärkeimmistä kriteereistä oli autoon mahduttaminen. Mietimme myös, että kalliiden käytettyjen vaunujen sijaan voisimme samalla rahalla saada hyvät aivan uudet vaunut. Pähkäilimme myös, että onko meidän mitään järkeä ostaa vaunuja vielä, olemmeko ihan pöhköjä jos hankimme vaunut jo tässä vaiheessa odotusta.

Löysimme hyvään hintaan uudet Brion Happy 2013- vaunut, jotka olivat ominaisuuksiltaan meille sopivat. Vaunut mahtuivat auton takakonttiin ilman penkin kaatamista. Vaunuissa on nivelaisa runko, ilmakumipyörät irtoavat napin painalluksella, yhdistelmänä kova vaunukoppa ja erillinen ratasosa, helppo kasata ja koota, kevyet ja hyvät työntää, väriltään sekä pojalle että tytölle sopivat, meidän molempien silmiä miellyttävät. Muutaman päivän mietimme ratkaisua, ja lopulta päädyimme ostamaan kyseiset vaunut. Kaupan päällisiksi saimme sadesuojan ja hyttysverkon.

Kuvat: Brio.net










Lisää kyseisistä vaunuista voi halutessaan lukea: Brio Happy.

-HC-

3 kommenttia:

  1. Vaunujen hankkiminen on kyllä oma tieteenala :D Me aloitettiin myös netissä vaunujen vertailu ja kummasti sitä kiinnittää huomiota vaunuihin mitä ulkona näkee. Me saatiin vaunut joululahjaksi ja käytiin ne tammikuun alussa ostamassa, vaikka toukokuuhun vielä on aikaa. Toisaalta hankittavaa on, joten eipä tarvitse sitten lopussa kaikkea kiireellä hankkia ja saa kulut jaettua pidemmälle aikavälille.

    Musta on hyvä valinta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, on kyllä todella oma alansa tuo vainujen osto :D Onhan se hyvä, että nuo on nyt hankittuina, kun ovat ehkä se isoin hankinta rahallisesti ennen lapsen syntymää. Tosissaan tuo kulujen jakautuminen pidemmälle välille on hyvä juttu, ei kaikkea kerta laakista. Toinen juttu on se, että kaverini raskausviikolla 30 ei enää jaksanu shoppailla, niin nyt ainakin jaksettiin :D -HC-

      Poista
  2. Hauska kuulla, että joku muukin tekee hankintoja ajoissa. :) Ja ihan totta tuokin, että kun jakaa kuluja vähän pidemmälle ajalle, se ei sitten kirpaise niin pahasti.

    VastaaPoista