torstai 27. helmikuuta 2014

Perhevalmennus I

Viime kesänä matkustimme A:n kotikaupungista takaisin kotiin. Olimme väsyneitä oltuamme festareilla ja kotiin oli kiva palata. Junamatkan kestäessä viisi tuntia viihdytin itseäni surffailemalla netissä. Eksyin Sateenkaariperheet ry:n sivuille ja sieltä bongasin perhevalmennuksen. Ajattelimme A:n kanssa, että voisimme osallistua. Ajatuksena oli, että "valmistaudumme ja mietimme vaihtoehtoja, rauhassa katsellaan mitä se tarjoaa".  Ilmoittautumisen kurssille tein heti, jotta varmasti pääsemme. Noh.. Kurssin alettua me olimmekin jo raskaana, että se siitä etukäteen valmistautumisesta ;) Heh.

Valmennus oli erittäin hyödyllinen ja mielenkiintoinen. Oli mukava kuulla muiden parien tilanteista, ja suunnitelmista perheellistyä. Sateenkaariperheet ry:n työntekijät olivat mukavia ja asiansa osaavia henkilöitä, kokemuskouluttajat toivat oman kivan lisänsä koulutukseen. Sateenkaariperheet ry:n www- sivuilla voi tutustua sisältöön ja vuoden 2014 tarjontaan. Perhevalmennusta tarjotaan viikonloppu leirin muodossa tai seitsemänä arki iltana.

Valmennus oli juurikin spesifisti suunnattu sateenkaariperheellisille, kaikissa muodoissaan. Lämpimästi suosittelen kaikille. Tärkein aiheista oli mielestäni lapsen syntymänjälkeinen byrokratia. Byrokratian koukerot kun tällä hetkellä ovat vielä meidän kannaltamme hieman monimutkaiset.

Sateenkaari perhevalmennuksen lisäksi osallistumme oman kaupunkimme tarjoamalle kurssille. Siitä kirjoitamme ensi kerralla :)

-HC-

1 kommentti:

  1. Me olemme käyneet myös sateenkaariperheiden järjestämän valmennuksen ja sehän on täysin erilainen kuin kunnan tarjoama. Tämä kannattaa muistaa :) osa neuvolan henkilökunnasta luulee, että se korvaa heidän järjestämän perhevalmennuksen ja näin ehkä itse pääsevät helpommalla kun ei tarvitse ottaa meitä "erilaisia perheitä" huomioon....mutta sateenkaariperheiden järjestämä kurssi oli oikeasti hyvä ja sitä suosittelen kaikille jotka miettivät perheen perustamista. Onneksi sitä järjestetään ja varmaan kysyntä on kurssille kasvaa vuosi vuodelta.

    VastaaPoista