perjantai 14. helmikuuta 2014

Ystävällisiä tekoja

Hyvää ystävänpäivää kaikille lukijoille!
Tämän päivän kunniaksi haluaisin kertoa teille hienoista ihmisistä. 

Rakkausperuna tältäviikolta <3

Olimme katselleet kirpputoreilta jo hetken kestovaippoja. Emme oikein tienneet millaisia haluaisimme käyttää ja kuinka paljon minkäkin mallisesta ja merkkisestä tulisi maksaa. Valikoimahan on aika laaja. Netissä on ollut myös myynnissä erilaisia paketteja, joiden hinnat ovat jopa  reilusti yli sata euroa. Emme siis ole uskaltaneet näihin vielä kauheasti sijoittaa vaan olemme katselleet ja tutustuneet tarjontaan.

Jonkin aikaa sitten huomasin netissä ilmoituksen, jossa luvattiin antaa kestovaippoja kahvipakettia vastaan. Olin hetken ymmälläni, että voiko tämä edes pitää paikansa. Laitoin ilmoittajalle viestiä ja hän soittikin pian minulle.  Sanoi, että saa vaikka heti tulla hakemaan. Olin aivan innoissani, mutta vielä hiukan varuillani. Ilmoittajaa sanoi, että ei halua pitää näytä enää kamalan kauan varauksessa, koska jo kolme aiempaa kyselijää ovat kaikki peruneet lopulta hakunsa. Outoa minusta. 

Paikka oli hieman kauenpana toisella paikkakunnalla, mutta päätimme silti lähteä matkaan jo samana iltana. Siellä meitä odotti erittäin mukava ja Todella puhelias nainen ja pieni poika. Hän raahasi eteiseen ison säkin kestovaippoja ja imuja ja sanoi, että saamme joko ottaa kaikki tai valita mitä haluamme.  Me olimme ihan, että saammeko todella viedä nämä kaikki?! Ja niin me veimme ja annoimme tietysti kahvipaketin niinkuin oli sovittu. Hän otti meidät ihanasti vastaan, mutta oli selvästi hieman hämmentynyt. Kysyi mm. minkä ikäinen lapsi meille on tulossa :D Kerroin, että täällä masussa se jo asustelee. Tämän kaiken lisäksi hän kysyi, että onko meillä tarvetta muullekin tavaralle, koska hän on siivoamassa varastoaan ja haluaisi lahjoittaa pois muutakin. Hän oli ajatellut laittaa nettiin lisää ilmoituksia, mutta antaisi ne mielellään jo jollekin "tutulle".

Noh niinhän siinä kävi, että viikko tästä eteenpäin kävimme sieltä vannan, pinnasängyn petarin ja reunapehmusteen, kassillisen vaatteita ja leluja. Samalla hän kysyi olisiko meillä ollut tarvetta joillekin muillekin tarvikkeille. Vielä olemme sinne myöhemmin menossa hakemaan sitteria. Uskomatonta! Viime kerralla emme kehdanneet yhden kahvipaketin kanssa sinne mennä vaan otimme kaksi ja sen lisäksi veimme elokuvalahjakortit. Hän ilahtui ikihyvikseen näistä lipuista, halasi meitä ja sanoi, että olemme ihania. Näinkö päin se nyt menikin?! :D Hän oli juuri luvannut viedä poikansa ensimmäistä kertaa elokuviin ja katsomaan Risto Räppääjää. 

Melkein kaikki tuttavat tietävät vauvasta ja ulkopuolisetkin varmasti masun huomaavat. Olemmekin saaneet myös muita ihania ystävällisiä avuntarjouksia. Kansalaisopiston kurssilla olin puolituntia jutellut erään naisen kanssa, kun hän jo kysyi voisinko mitenkään ottaa kassillisen vauvanvaatteita kun hänen sisarenlapset eivät halunneet käytettyjä. Lapsen saanut sukulainen on myös kysellyt tarvetta pojanvaatteille ja aivan vasta HCn kummitytön äiti lahjoitti meille imetystyynyn, kassillisen vaatteita ja leikkikaaren.

Meitä on koskettanut suuresti tämä ihmisten halu tehdä hyvää. Niimpä puhuimme heti HCn kanssa lahjoitushakureissun kotimatkalla, että kun nämä vaatteet ja tavarat meiltä jää pois käytöstä, teemme samalla lailla. Annamme ne pois jollekin joka sitä tarvitsee. Tiedän, että joillekin on tärkeää ostaa omaa rakasta pientä varten kaikki priimaa ja uutta. Minulle taas tieto siitä, että olemme kierrättäneet ja kuormittaneet vähemmän luontoa, laadusta paljoakaan tinkimättä on todella tärkeä asia.

Tänään rakkauspäivänä tehkäämme hyviä asioita ja olkaamme ihania toinen toisillemme!  Muistakaamme tehdä niin, myös kaikkina muinakin päivinä. <3
Lähdemme viikonlopuksi reissuun. Palataan ensi viikolla :)

-A-

2 kommenttia:

  1. Hengessä niin mukana monella tapaa!
    Itse maksanut maltaita esikoista yrittäessä.. kaikki oli hankittava etukäteen.
    Tuli vastaan kuitenkin tilanne että vaihdetaan kokonaan maata. Laitoin myynti ilmoituksen ja sitä kautta ihanan tytön joka odotti esikoistaan. Päädyin antamaan kaiken pois ilman mitään vastinetta.. puhitaan nyt kuitenkin jätesäkeistä ja kaikesta tarvikkeesta. Kun näin tän ujon tytön ilmeen ja järkytyksen miten paljon siinä oli tavaraa, tuli siitä aivan älyttömän hyvä mieli.
    Meille ei oo pientä vielä suotu, mutta uskon todella hyvän kierrättämiseen.
    Mun mielestä tuo ajatus on aivan ihana! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että! Ihanasti olet toiminut. Kyllä siitä vaan jää itellekin parempi mieli :) Ei noilla tavaroilla koskaan kuitenkaan rikastumaan pääse :D -A-

      Poista