tiistai 17. joulukuuta 2013

Ultran jälkeiset tunnelmat ja ensimmäiset vauvanvaateostokset

Perjantaita ja ultraa odotettin hartaasti ja kaikki huolet osoittaituivat turhiksi. Ultrasta saatuja kuvia on esitelty kaikille mahdollisille, jotka tietävät vauvasta. Kummankin puhelimen taustakuvana köllöttelee nyt oma murusemme. Pieni hymynkare valtaa naamani aina kun puhelimeeni syttyy valo. On tämä jotenkin aika hurjaa! Sanoin HClle, että perjantaihin asti olin aivan hirveän huolissani vain siitä, että jos siellä ei olekaan ketään. Varauduin pahinpaan. Kuitenkin kuin rakas pienemme polski siellä kuvaruudulla, uusi tunne valtasi minut. "Ei hitto, siellä oikeasti on joku!" Tämä toinen kolmannes menee varmaasti sitten panikoidessa, että apua, meille tulee vauva. :D

Viikonloppuna meillä oli kylässä HCn pienin sisko, 13 -vuotias teini. Minä viihdyn hyvin nuorten kanssa, mutta HClla taisi muutaman kerran olla hermossa pitämistä teiniagstailujen ja kikatushöhöttelyjen kohdalla. Se onkin samalla hassua ja söpöä, kuinka ensimmäinen ilta menee siinä "joojoo", "mmmm", "ihan sama" ja "emmätiiä" - kulissin pitämisessä. Seuraavana iltana kyhnätään jo vieressä ja kysellään mitä me voitais pelata yhdessä. Kävimme katsomassa lauantaina Hobitin kakkososan ja muuten vain rentoilimme yhdessä.

Hobitti oli ihan kivaa fiilistelyä tällaiselle vanhalle Tolkien fanille, mutta muilla taisi olla vähän tylsää..


Sunnuntaina veimme teinin asemalle ja suuntasimme ensimmäiselle vauvanvaate-kirpiskierrokselle, josta oli lupa ostaa jotakin. Ajatuksenamme oli hiukan fiilistellä ja ostaa vain sellaisia meidän näköisiä ja hyväkuntoisia unisex-vaatteita. Sitten myöhemmin kerkiää vielä oikeasti miettiä mitä todella tarvitaan. Sellaisen vinkin olen ystäviltäni saanut, että jos löytää jonkun kivan kuosin tai mallin, jota haluaa lapsella pitää paljon, se kannattaa ehdottomasti ostaa vähän isompana. Lahjana ja äitiyspakkauksesta tulee kuitenkin pienempiä kokoja ja niitä käytetään vain hetken.

Huomasin kuitenkin, että yli kokoa 68 oli todella vaikea löytää kirpputorilta unisex-väreissä. Ja koska en haluaisi pukea lastani ainakaan prinsessavaatteisiin, mutta en kyllä mihinkään monsteriautoihinkaan (no okei, ehkä sitten kun hän osaa niitä itse pyytää), pelottivat minua suuresti Pinkit(!!) kirpputoripöydät. Samoin huomasin, että poikien pöydät olivat todella tumman sävyisiä. Oli paljon harmaata ja tummansinistä. Missä ovat iloisen väriset lastenvaatteet? Vai ovatko ne ne, jotka lähtevät pöydästä ensimmäisinä? Mene ja tiedä. Löysimme kuitenkin jotakin pientä :)

Pienet ostokset


Mahakuvat unohtuivat ottaa sunnuntaina, mikä harmittaa. Minä olen ollut kipeä eilen(raskauspahoinvointia ja heikotusta suuressa määrin) ja HC nyt toista päivää kuumeessa. Palataan astialle kohan kyetään!

-A-


4 kommenttia:

  1. Miten söpöjä! -Gertrude

    VastaaPoista
  2. Isojen unisex vaatteiden löytäminen on todellakin vaikeaa! Meille on kertynyt muutama 56-62 kokoinen vaate, osa lahjana (äitini ostamia) ja pari itse ostettua. Aika mitä niin pieniä vaatteita käyttää on lyhyt ja sitä kun ei tiedä kuinka usein joutuu vaihtamaan vaatteita. Ystäväni totesi, että liikaa on vaatteita, koska heillä ei mene likaiseksi ja hän ahkeraan pesee pyykkiä ettei jää lojumaan. Toisaalta vielä ei tiedä minkä kokoinen vauva sieltä tulee, mahtuuko 50 cm vaatteet (toivotaan :D). Ja täälläkin on toiveena suloisen värikkäät kuosit.

    Olen alkanut myös pikku hiljaa katselemaan vaunuja ym. vauvantarvikkeita, jos sitä joku hyvä tarjous sattuu kohdalle ja miten on joulun jälkeiset alet. Niihin sitä rahaa kun saa uppoamaan, jos vaan haluaa.

    Toinen kolmannes on kyllä itsellä ollut suht energinen, vaikka välillä tuntuu että aika matelee. Täällä viikko 20 on alkamassa ja ensimmäisiä liikkeitä on mahassa tuntunut. Toivon vain, että liikkeet tuntuisi pian mahan päältä ja puoliso pääsisi tuntemaan potkut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on (Tosi) pieni pesukone ja vähän tilaa kuivattaa. Siksi ehkä täytyy varautua vähän useammalla vaatekappaleella.
      Olen miettinyt, että vaunuhankinnat tai ainakin testaukset olisi hyvä aloittaa toisen kolmanneksen puolella, kun vielä jaksaa kulkea ja suunnitella. Juuri eräs ystävämme sanoi käyneensä vaunukaupoilla viikolla 30. Hän ei ollut jaksanut sanoa muuta kuin värin ja istua alas. Jättänyt kaikki muut tekniset asiat miehensä ja äitinsä päätettäväksi.
      Täällä kovasti jo myös liikkeitä odotellaan. :) -A-

      Poista