perjantai 13. joulukuuta 2013

11+

Täällä A ja HCn viikkopäivityksen kaappaus!

Meillä on ollut kiireinen viikko ja eilenkin (kun piti päivittää, muttei ehditty) oli iltaan asti kihlajaisvieraita kylässä. Tänään ollaan siis raskausviikolla 11+5. KAHDEN TUNNIN PÄÄSTÄ on meillä ESIMMÄINEN ULTRA! Voitte uskoa, että jännittää ja pelottaa. En nukkunut viime yönä oikeastaan ollenkaan. Nekin pätkät kun torkahdin, näin sekavia ultraanehtimisunia. Kohta saamme vastauksia. Kuka siellä oikein luuraa? :)

Raskauspahoinvointi on helpottanut huomattavasti. Viikonloppuna oksentelin useaan otteeseen (,mistä olin vain erittäin huojentunut!! Vielä raskaana siis!). Kun muistaa syödä säännöllisesti, sopivasti ja hyvin, pysyy oskukin poissa. Väsymys on myös vähentynyt. Olen päivisin paljon reippaampi. Jopa reippaampi kuin HC. Tosin illalla väsyttää aikaisin, mutta usein uni ei tulekaan tai herään aamuyöllä. Raskausoireista myös rintojen arkuus on kokonaan loppunut. Onneksi!

Uutena vaivana on kovat alaselkäkivut, jotka säteilevät myös lonkkiin. Täytyy selvittää joitankin raskaanaolevien selkäjumppaohjeita ja myös hierontaohjeita kipuja lievittämään. Vessassa ravaan usein, viimeyönä ainakin kolme kertaa. Usein ei tarvitse käydä öisin ollenkaan, mutta aamulla kun hiukan havahtuu, herättää kaamea vessahätä kokonaan hereille. Minun täytyy varmaan muuttaa WChen viimeisellä kolmanneksellä.. :D Jano vaivaa kokoajan ja huulet ja rystysen kuivavat vauhdilla.

Kävimme keskiviikkona Hipsterin kanssa oikein pitkällä lenkillä ja huomasin, että se oli minulle vähän liikaa. Uuvahdin ihan kokonaan ja meinasin nukahtaa saunaankin sen jälkeen. Tiet ovat olleet todella liukkaat ja olen köpötellyt menemään kuin vanha mummo. Pelkään kamalasti kaatumista mahani kanssa. Hipsteri on onneksi aivan kartalla pelostani. Aina hankalan jäätiikön kohdalla se tulee astelemaan varovasti viereeni ja katsomaan perääni. Söpö otus, vaikka monesti lenkillä aivan mahdoton.

Hipsteriäkin väsytti pitkän lenkin jälkeen.


Mahani on selvästi päässyt yli pahimmasta turvotuksesta ja näytän nyt enemmän siltä, miltä näillä viikoilla pitäisikin. Se on todella hyvä, sillä turvotus teki välillä todella kipeää. Tuntui kuin sisäelimeni olisivat litistyneet hengiltä. Arvelen, että nämä tuntemukset saattavat vielä palata jossain vaiheessa. ;)

Palaamme asiaan ultrakuulumisten kanssa viikonloppuna. Tänään meillä on kaveriporukan pikkujoulut. Koko viikonlopuksi kyläilemaan tulee HCn pienin sisko ja menemme katsomaan elokuviin uutta hobittia. Mahakuvien ottoa myös taas tiedossa.

Ihanaa viikonloppua kaikille ja pitäkää meille peukkuja! :)

-A-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti