keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Peloista

Minulla on ollut ristiriitaisia tuntemuksia edelleen raskautta kohtaan. Ensiviikon ultra jännittää ja samalla pelottaa. Pientä kohtaan on kasvanut suuremmat tunteet kuin osasin odottaa. Halu suojella, rakastaa ja huolehtia ovat voimakkaita. Olen aina halunnut uskoa hyvään tulevaisuuteen, mutta nyt huomaan varautuvani pahimpaan. Mitä jos siellä ei olekaan ketään? Tämä palaa mieleeni kokoajan.

Pari viikkoa sitten olleet synttäriviikonlopun vatsakrampit lopettivat suurimman pahan olon ja ikään kuin pääni myös selkiytyi sen jälkeen. Joku muukin on verrannut raskauspahoinvointia joskus  krapulaan. Tuntui aivan kuin yhtä-äkkiä pääni olisikin selkiytynyt raskaushormoonihöyryistä ja sain oman kontrollini taas takaisin.

Mitään vuotoja tai muita oireita ei siis ole ollut, joten sen puolesta kaikki pitäisi olla hyvin. Pelkään kuitenkin keskeytynyttä keskenmenoa. Sitä, että lääkäri sanoo siellä olevan alkion kehityksen pysähtyneen pari viikkoa sitten.

Yhdeksän pitkää päivää. Sitten saan vastauksia.

-A-

6 kommenttia:

  1. mulla alkoi kans muutama päivä ennen ekaa ultraa ihan hirveät pelot, mutta ultrassa todettiin kaiken olevan kunnossa :) ei kannata turhaan pelotella itseään, se kaikki kuitenkin vaikuttaa pikkuiseenkin. tsemppiä !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tsempistä Milla! :) Tässä koitetaan kovasti olla ruokkimasta liikaa pelkoa.. -A-

      Poista
  2. varmasti kaikki on hyvin ja murehdit turhia :) tsemppiä kans!

    VastaaPoista
  3. Mäkin olin ennen ekaa ultraa ihan varma, ettei siellä mahassa ketään ole.. Ja siellä sitten kaksoset vilkutteli. :) Se on kai ihan luonnollista tässä kohtaa miettiä kaikkia mahdollisia asioita. Kaikki on kuitenkin varmasti ihan hyvin. Tsemppiä sinne. :)

    VastaaPoista
  4. Pelot on se valitettava ja väistämätön osa raskaana oloa ja äidiksi tulemista. Luin joskus, että toisen kolmanneksen alettua saattaa tulla helposti se epäusko, että " ollaankohan me edes raskaana", koska usein pahoinvoinnit rupeavat silloin helpottamaan ja energiaa on taas enemmän. Kaikki on varmasti kunnossa. Sellanen Dopler sydänäänilaite on ihan huippu! Helpottaa pelkotiloja, kun saa kotona kuunnella itse sydänääniä. Itselläni alkoi kuulua äänet joskus viikoilla 12-13, jos oikein muistan.. Kannattaa hankkia ;)

    VastaaPoista
  5. Kiitos kaikille tsempeistä! :) Viikonloppuna taas raskauspahoinvointi nosti päätään ja se helpotti pelkoihin. Myös maha näyttää jälleen kasvaneen :) En millään malttaisi odottaa perjantaihin!! -A-

    VastaaPoista