maanantai 16. syyskuuta 2013

Vauvansuunnittelupuuhii

Vaikka blogissa haluamme kirjoittaa muustakin, on elämässämme tällä hetkellä isossa ja tärkeässä osassa perheemme täydentäminen. Kummankin pitkäaikainen haave, oma lapsi, olisi kovin tervetullut. Tämän hetkinen elämäntilanne (lue rahatilanne) ei antanut periksi klinikkahoidoille, jota harkitsimme pitkään ainoana vaihtoehtona. Kuitenkin odotus ja säästäminen hoitokustannuksiin alkoivat herättää ajatuksia: mitä jos tämän kaiken rahan voisikin suoraan käyttää lapsen ja lapsiperheen tarpeisiin. Turvallisuudesta emme halunneet tinkiä, mutta muitakin vaihtoehtoja oli.

Ensin kävimme läpi kaikki mahdolliset tuttavamme: kuka voisi olla mahdollinen luovuttaja?
Päässä poukkoili miljoona ajatusta. Keneltä sitä uskaltaa kysyä? Tuo nyt ei ainakaan halua. Loukkaantuukohan puolisot? Ei liian tuttua, tulee kiusallinen olo. Onko tämä liian henkilökohtaista kysyä? Maksetaanko tästä vai ei ja kuinka paljon? Voi että, tuon kanssa tulisi kauniita lapsia! Tuleeko tällä ihmiselle paha mieli, jos pitkästä aikaa otan yhteyttä ja selviääkin sitten, että olenkin kiinnostunut vain hänen sukusoluistaan.. Miten kauas olemme valmiita matkaamaan? jne. jne.

Lopulta kuitenkin vastasimme erääseen ilmoitukseen SETA:n keskustelupalstalla ja kävimme tapaamassa luovuttajaehdokkaan. Kyllä jännitti! Ja taas nuo miljoonat ajatukset.. Onkohan se joku hullu pervo? Mitä se saa tästä? Mitä kaikkea on kohteliasta kysyä? Mitenköhän sukupuolitaudit.. Voiko tämä olla totta?

Kuitenkin kaikki sujui hyvin ja luovuttaja paljastui asialliseksi mieheksi.
Projektimme on jo hurahtanut käyntiin ja kerron myöhemmin enemmän käytönnönjärjestelyistä.


- Jäsen A -

2 kommenttia:

  1. me suunnittelimme myös tätä monet kerrat. Monesti mietimme josko tämä olisi vaihtoehto myös meille,kyllähän se joillakin toimii :) mutta tämä tapa ei monen vuoden keskustelujen jälkeen tuntunut "meidän" jutulta. Halusimme kuitenkin toimia niin,että varmasti kukaan ei tule puskista ilmoittamaan haluavansa perhe-elämään. Toivotan teille onnea projektissa! -pikkunyytti blogin kirjoittaja :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon sinulle! :) Tätähän mekin hiukan pelkäämme. Koskaan ei voi kuitenkaan olla 100% varma, vaikka miten sovitaan ja luotetaan.

    VastaaPoista