tiistai 24. syyskuuta 2013

Fiiliksiä


A:n ensimmäisen ovulaation yllätettyä meidät ja inseminaatio kerran hupaisuudesta selvittyämme alkoi odottelu.. Sisimmässä kyti kutkuttava tunne siitä, että mitä jos onnistaakin eka kerralla. Järki sanoi, että näin tuskin tulee käymään ellei todella ole tuuria matkassa. Olin henkisesti varmaankin enemmän valmistunut siihen ettei onnista kuin siihen että plussaisimme. Näin ollen maailma ei kaatunut kun A:n menkat alkoivat.

Toinen inseminaatio kerta oli paljon helpompi, jännitys uudesta asiasta oli tiessään ja tiesin mitä tehdä, ja että taas odoteltaisiin.. Ja taas ne menkat tulivat. Seuraavaa ovulaatiota siis odotellessa niin kuin A jo aiemmin kirjoittikin.

Useat hetero parit yrittävät vuosia lasta, ja toisille ei lapsia syystä tai toisesta koskaan siunaudu.  Meillä ei kahden yrityksen jälkeen siis ole syytä vaipua epätoivoon, vaikkakin A jo ehti epäillä olevansa jotenkin viallinen, höpsö <3. Ajatukset on pidettävä positiivisina ja oltava stressaamatta asiasta, koska se ei ainakaan edistä asiaa millään tavalla.

Hassua on ajatella kuinka pienestä hedelmöittyminen on kiinni.. Kuinka kauan munasolu pysyy hedelmöittymiskykyisenä ovuloidessa, kuinka siittiöt uivat kohti määränpäätä.. ja pääsevätkö koskaan perille. Jokaista kuukautiskiertoa kohden kun raskautumisen mahdollisuus on 20% luokkaa. Se että joku Pirkko (Sori Pirkot!) bailu illan jälkeen eksyy jonkun Jorkan kämpille sekstailemaan ja pädäm lapsi saa alkunsa, eikä Pirkko edes tahdo lasta tuntuu hieman epäreilulta siihen verrattuna kuinka me naisparit laskemme ja suunnitelmme kaiken hyvin tarkkaan. Nallekarkkeja ei jaeta tasan.

-HC-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti