sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Laskettu aika

Tänään on päivä jolloin laskennallisesti pikku-E:n odotettiin syntyvän. Syntymästä on nyt kaksi viikkoa ja yksi päivä aikaa. Tuntuu hassulta ajatella, että olisimme vielä kaksi viikkoa odottaneet tyttäremme syntymää. Miten sitä olisikaan malttanut :D

Kahden viikon ajan meillä on aikuisten toimesta nukuttu todella vähän. Pikku- E tosin nukkuu kerrallaan about 1-4h unia syömismeiningeistään riippuen. Meillä on hössötetty ja harjoiteltu vauvaperheen arkea. Meillä on vaihdettu noin 100 vaippaa, A:lla on kulunut saman verran rintaliivin suojia, lanolinia yli tuubillinen (nännirasvaa), korviketta on mennyt äidinmaidon lisänä noin 6 purkkia,  apteekissa on käyty kahdesti, lääkärissä kerran, neuvolakäyntejä kaksi, vaunutteluja kolme kertaa, Subwayn patongit syöty kahdesti, adoptiota varten on tilattu virkatodistus.. vieraita meillä on käynyt miltei joka päivä joku. Lisäksi meillä on viety roskia ahkerammin kuin koskaan (ei huono :D). On pesty pyykkiä, ulkoiltu koiran kanssa, laitettu ruokaa, imuroitu.. Kaikkea tavallista, jotta arki pyörii. Bonuksena vain touhuissa tuo meidän söpö tuhisijamme <3 Huomaan tarttuvani kotitöihin reippaammin kuin aiemmin, tyylillä "nyt tämä on tehtävä kun kädet ovat vapaana".  Huonosti nukutuista öistä huolimatta meitä ei ole väsyttänyt liikaa, vaan jaksamme reippaasti vastata tyttäremme tarpeisiin ja kumpikin meistä tekee kaikkea enemmän kuin mielellään. Kummasti tuollainen pieni ihminen saa vanhempansa kiedottua pikkusormensa ympärille <3 ja hitsi sitä huolen määrää siitä, että onhan hänellä kaikki hyvin.

Eilen 2 viikkoa "synttäreiden" kunniaksi askartelimme koko perheen voimin. Painoimme myrkyttömällä leimavärillä valokuvapaperille pikku-E:n jalan jäljet sekä kämmenten kuvat. Otimme muutaman version itselle talteen vauvakirjaa varten ja lisäksi askartelimme isovanhemmille kortit.

28.6.14 Pikku-E 2 viikkoa

-HC-

PS. Vinkki viitonen. Jos ja kun perheellisten pienet sairastuvat flunssaan, niin voin lämpimästi suositella NoseFrida niistäjää. Se on ollut meillä suuri apu räkäisen vauvan oloa helpottamaan.

2 kommenttia:

  1. Miten te olette saaneet noin siistit ja selvät jalanjäljet vauvelin jalkapohjista? Meillä tuntui, että vaikka vauva oli näennäisen rauhallinen ja tyytyväisessä mielentilassa, niin hän ei silti suostunut siihen, että jalkaa olisi pidetty paikoillaan sen verran, että sen olisi saanut painettua paperiin :D Vai onko juju tuo valokuvapaperi ja leimaväri?

    Terkkuja sinne!

    Tiia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se juju on varmasti se valokuvapaperi ja leimaväri (Versacraft). Me mietittiin ensin sormivärejä, mustikkaa ym. sotkuista. Leimaväri oli helppo tuputtaa suoraan mustetyynystä jalkapohjaan ja valokuvapaperi tarrautui jalkapohjaan kiinni näppärästi. Vesiliukoinen leimaväri lähti myös helposti jalasta vauvan peppukosteuspyyhkeellä. Suosittelen! :) -A-

      Poista