tiistai 15. heinäkuuta 2014

Pidä huolta

Hei taas! Äitikin ehtii vihdoin koneen ääreen. :)

Paljon on tapahtunut viime aikoina. Meidän pieni rakkaus täytti eilen kuukauden! Ajatella!
Hän on kasvanut "hurjasti".  Kaksi senttiä pituutta on tullut lisää ja pienimmät 50cm bodyt joutavat kohta varastolaatikkoon. Painoakin on tullut selvästi lisää; posket ovat pyöristyneet ja masu pömpöttää vauvamaisesti. <3

Neiti on väläytellyt jo hieman temperamenttiäänkin. Hän on rauhallinen, varsinkin vieraiden sylissä ja katselee mielellään uusia asioita ja kasvoja. Lattialle päästyään hän on kova mönkimään ja muutenkin jäntevästi jo nostelee niskaansa. HC istuu usein lattialla Pikku En viltin vieressä ja kannustaa hurjasti toista pikkuliikkumisponnistuksissaan. :D Suloista ja huvittavaa samalla!

Nälän yllättäessä Pikku E on sitä mieltä, että ruokaa on saatava sekunnissa tai iskee kamala hysteriakohtaus.  Silloin pienillä nyrkeillä, kynsillä ja jaloilla on hyvä vähän kokeilla äitien kestävyyttä. D-vitamiinitippojen aloituksen jälkeen meillä on myös kärsitty vatsanväänteistä, jotka ovat pahentuneet kokoajan. Vatsan ollessa kipeä meidän rauhallisesta neidistä ei ole tietoakaan, vaan suoraa kurkkuhuutoa saattaa kestää kauankin. Uni on myös katkonaista, kun masussa kiertää.  Yöllä herätään usein hyssyttelemään ja kanniskelemaan toista. Voi olla myös, että masuoireet johtuvat jostakin mitä itse olen syönyt. Olen vähentänyt kahvinjuontia ja vältellyt kurkkua ja paprikaa. Tilanne on vielä hiukan seurannassa.

Eilen koitti myös se päivä kun HCn oli mentävä takaisin töihin. Luovuimme pitkin hampain äipästä ja ei hänkään mitenkään riemusta kiljuen töihin lähtenyt. Eilinen päivä tuntui pitkältä vaikka HCllä on vain 6 tunnin työpäivät arkisin. Pikku E huusi minulle lähes kokoajan pikkupäikkäreitä lukuunottamatta. Minusta tuntui, että hän huusi äippää. Tänään on mennyt paremmin ja neiti on vaikuttanut paljon tyytyväisemmältä.

Kaiken kaikkiaan on hurjaa ajatella kuinka elämä on muuttunut. Aamupäivästä jammailimme Pikku En kanssa sylitysten kuunnellen CDtä, jonka olen koonnut rakkaille opiskelijaystäville niihin aikoihin kun kokoonnuimme yhteen illanviettoja varten. Suomi-iskelmän tahtiin oli hyvä laulaa, tanssia ja skoolata. Nyt me kaikki olemme äitejä ja puheenaiheet ovat vaihtuneet yliopistojuoruista ja päivän asuista tissittelyihin ja neuvolakäynteihin. En vaihtaisi takaisin :) <3

Lopuksi vielä Pikku En jammailubiisi. <3


-A-

2 kommenttia:

  1. D tipat vaihtoon, niitä on öljy- sekä maitopohjaisia, myös maitohappobakteeri voi auttaa.. Itse vaihdoin rela+d tippohin ja tepsi :)

    VastaaPoista
  2. Meillä nimenomaan rela-höysteinen D ei toiminut ollenkaan. Mutta kehotan myös vaihtamaan ja katsomaan josko helpottaisi :)

    VastaaPoista