torstai 31. heinäkuuta 2014

Kesälukemista

Jonkin aikaa sitten sain nettikirppiksen kautta ilmaisen kirjakassin. Kassista löytyi kasa dekkareita sekä lisäksi sekalaisia teoksia. Sieltä löytyi myös Heli Krugerin kirja Olen koskettanut taivasta. Lukaisin takakannen ja sanoin ääneen: "Oho!" Tämä olikin sateenkaariaiheinen. En ollut koskaan kuullut koko kirjasta. Oli helppo päättää, minkä kassista lukisin ensimmäisenä; kunhan ennättäisin.

HCn nukuttaessa toissailtana Pikku Etä luin kirjaa nopeasti edeten. Kun kummatkin rakkaani olivat jo unten mailla, en maltanut itse tehdä samoin. Luin kirjan loppuun kännykän valossa, niinkuin joskus varhaisteininä luin salaa yöllä kertomusta keskimaasta ja pienistä hobiteista. Tiesin, että Pikku E heräisi kohta jo uudelle syötölle, mutta se ei haitannut.

Kirja kertoo urheilusta, aikuis-iällä kaapista tulemisesta ja rakkaudesta. Minut tavoitti monta päähenkilöiden käsittelemää tunnetta oman elämäni matkan varrelta. Muistelin, miltä tuntui jännittää kaapista tulemista ystäville ja läheisille. Miltä tuntui tajuta elävänsä väärässä liitossa. Miltä tuntui pelätä läheisten kokemaa häpeää. Miltä tuntuu, kun joku rakas ei ymmärrä sinua ollenkaan. Miltä tuntui ihastua aivan palavasti ja ikävöidä välimatkan painaessa. Miten pieniä asioita osaa arvostaa erilailla kaapista tulon jälkeen; kädestä pitämistä, yhdessä asumista, mahdollisuutta perustaa perhe.. Aina ei ole ollut näin, eikä kaikilla ole vieläkään. Muutama liikutuksen kyynel taisi poskella vierähtää tuota lukiessa. Tiedä sitten oliko syy enemmän hormoonit vai kirja. ( Niinkuin HC sanoo: Kätevät nämä hormoonit, kun niiden piikkiin voi kaiken laittaa ;D)



Kirja on hyvä, vaikkei mikään kirjavalio olekaan. Suosittelen kaikille kevyeksi kesälukemiseksi. :)

-A-

3 kommenttia:

  1. Mulle kävi tämän kirjan kanssa melkein samalla lailla.
    Sattumalta kaupassa selailin kirjoja.. Ja kun tämä kirja osui käteeni jouduin lukemaan takakannen kahteen kertaan että oikeasti tajusin, on on tää sateenkaari aiheinen :)) iloinen yllätys, harvoin osuu kohdalle näitä kirjoja. Luettu on ja löytyy edelleen hyllystä!!

    VastaaPoista
  2. Itsekin hotkaisin samaisen kirjan, silloin noin 10 vuotta sitten kun se ilmestyi, hetkessä.

    Kirjoitan muuten myös meidän matkasta vanhemmuuteen, jos kiinnostaa. Toistaiseksi ollaan vielä plussan odotuksessa, mutta ehkä tässä joskus kirjoituksia elämästä myös siitä eteenpäin. Toivottavasti. :) www.mestaripiirros9.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, käymme toki lukemassa! :) Toivotamme onnea plussaamiselle! :)

      Poista