maanantai 11. elokuuta 2014

Meidän neiti

Hei taas!

Meidän neiti on jo kahdeksan viikkoa vanha kohta kaksikuukautinen tyllerö. Hän on kasvanut hurjaa vauhtia ja 56 -koon vaatteet on jo pääsääntöisesti pakattu pois. Hän on jo vilautellut ensimmäisiä hymyjään ja seurailee jo hereillä ollessaan tarkasti ympäristön tapahtumia.  Ja me seurailemme meidän pienen rakkaan kehitystä sydämen kyllyydestä. <3

Tänään kävimme perhevalmennuksessa ensimmäistä kertaa vauvan kanssa. Siellä keskusteltiin vapaasti omista kokemuksista ja tuntemuksista.  Monella oli kerrottavanaan isostikin jaksamista koettelevia kokemuksia vauva-arjessa. Oli ollut synnytyksessä vaikeaa tai tullut huonosti kohdelluksi sairaalassa, lapsi oli syntynyt todella aikaisin, lapsi oli joutunut yksin osastolle, imetys ei onnistunut, parisuhde oli muuttunut huonoksi, äiti ei pystynyt antamaan lasta muille syliin tai hoidettavaksi, nukuttu oli tuntia per yö, oli koliikkia ja refluksia jne. Itselle tuli aluksi sellainen olo, ettei oikein voi osallistua keskusteluun, koska olemme päässeet helpommalla. Olihan meilläkin tietysti se koliikkiepäily parisen viikkoa. (Siitä muuten päästiin pois monen suosittelemalla tavalla, eli D-tippoja vaihtamalla. Nykyisin meillä käytetään vesipohjaista Jekovitia. Pikku E oppi myös röyhtäisemään, mikä helpotti huomattavasti masuvaivoja. ) Kovasti kiitollisena ajoimme valmennuksesta kotiinpäin ja toivomme, ettei mitään murhetta tulisikaan.

Meidän neiti on rauhallinen ja seurallinen. Hän viihtyy sekä sylissä että yksinkin sitterissä, kun joku on näköpiirissä. (Helpottaa kummasti vessassa käymistä ja aamupalan syömistä ym.) Hän syö ja kakkaa hyvin. Välillä tuntuu, että liiankin hyvin. Pitkien päiväunien jälkeen syödään todella ahneesti ja usein. Sen jälkeen saa helposti vaihtaa tunnin sisällä kolmekin täyttä kakkavaippaa. Pikku E myös viihtyy autossa ja muiden sylissä. Iltaisin meillä vähän kitistään ja taistellaan viimeiseen asti unta vastaan, mutta sekään ei ole sellaista hätäitkua. Väsymystä vain. Yöllä heräillään noin kolmen tunnin välein syömään.Meille kuuluu siis kaikin puolin hyvää! :) Ristiäisiä tässä kovasti suunnitellaan ja kerromme niistä varmasti lähiaikoina lisää!

-A-


5 kommenttia:

 1. Kiva että kaikki on sujunut enempi kuin hyvin teillä! Toivottavasti neiti jatkaa rauhallisena myös tulevaisuudessa. :)

  VastaaPoista
 2. Ihanaa kuulla että tytölle ja teille vanhemmille kuuluu hyvää! Toivotaan tosiaan että pysyy helppona tulevaisuudessakin! Meillä on ollut viimeinen viikko taistelua rotavirusrokotteen takia! Onneks nyt takanapäin vaivat :) Mä odotan innolla tarinaa tulevista ristiäisistä! Koittakaa malttaa olla liikaa stressaamatta juhlista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi teitä, kurja kuulla! Meidän neiti saa Rotan huomenna. Vähän jännittää!! :I -A-

   Poista
  2. A rakas, eikö pikku-E ole vielä hiukan liian pieni huolehtimaan jyrsijästä? Tsih hih xD Meidän talouteen ei tuu rottaa :D -HC-

   Poista