lauantai 23. elokuuta 2014

Adoptio prosessi etenee

Kesäkuun lopussa laitoimme adoptiota koskien paperit Pelalle. Pian saimme postitse vastauksen ja yhteydenottopyynnön elokuun puoleen väliin. Kirje sisälsi myös todistuksen Kelaa varten, vanhempain etuuksien hakua ajatellen ("isyysloman" korvaus). Kelaan en tosin paperia ole vielä toimittanut. Myöntävän päätöksen hakemusta ajatellen voi kyllä saada, mutta raha maksetaan vasta adoption astuttua voimaan. Siksipä en ole tässä asian suhteen hoppuillut.

Maanantaina soitin meille osoitetulle Pelan työntekijälle ja keskiviikkona olimme jo ensimmäisessä tapaamisessa. Minulla oli tapaamisen suhteen hyvät fiilikset, sillä työntekijä kuulosti jo puhelimessa mukavalta ja onnitteli meitä pienen tyttäremme syntymän johdosta. Fiilis mukavasta ihmisestä ei osoittautunut vääräksi ja tapaaminen sujui hyvin. Työntekijä pyysi meitä kertomaan itsestämme, lapsuuden perheistämme, yhteisestä taipaleestamme, kuinka tyttäremme on saanut alkunsa ja kuinka meillä nyt menee. Tunnelma oli avoin ja mutkaton. A sanoi kyllä, että tuli hieman työhaastattelu fiilis, mut olipahan ainakin hyvä työhaastattelu :Dheh Lisäksi työntekijä kävi kanssamme läpi kuinka prosessi tulee etenemään ja kertasi vielä adoption oikeusvaikutukset, vaikka toki ne meillä hyvin oli tiedossa. Aikataulu prosessille oli meitä miellyttävä: mahdollisimman nopeasti :) Ensi kuulle on nyt sovittuna kotikäynti ja sitten vielä kerran käymme Pelalla ennen papereiden kiikutusta käräjäoikeuteen.

Ennen pikku-E:n syntymää adoptio tuntui raskaalta ja vaikealta prosessilta. Nyt fiilikset on hieman toisenlaiset. Lähinnä ajattelen, että se on asia joka hoidetaan ja on kiva saada hoidetuksi. Se on meidän ja lapsemme turva jos A:lle tapahtuisi jotakin ikävää. Adoptio ei kuitenkaan muutoin tule millään tavalla muuttamaan jo nyt olemassa olevaa vanhemmuuttani. Ihan yhtälailla sitten vaihdan vaippaa, sylittelen, nukutan, herään, hellin ja rakastan..

Haluaisinkin välittää terveisiä niille lukijoille, jotka suunnittelevat perheen perustamista, odottavat lasta tai ovat juuri saaneet lapsen. Eläkää hetkessä ja nauttikaa siitä. Älkää pelätkö liikaa, sillä se saattaa olla esteenä unelmienne toteutumiselle. Älkääkä miettikö mikä voi mennä pieleen, vaan uskokaa onnistumiseen. Luottakaa itseenne, puolisoonne ja rakastakaa. Tällöin ei paljon voi mennä pieleen.

Mukavaa viikonloppua kaikille!

-HC-

6 kommenttia:

 1. Pakko kommentoida, että ainakin vielä alkuvuodesta Kela maksoi nuo "isyys"rahat ihan tuon Pelan todistuksen pohjalta ilman että adoptio oli vielä voimassa. Voiko Kelan toiminnassa olla niin paljon eroja eri puolella Suomea?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kun kommentoit. Tämäpä juuri tässä prosessissa on se stressaavin tekijä, kun tuntuu ettei sateenkaariperheiden asioita hoitavien tahojen linja ole yhtenäinen. Tällaisen tiedon olen itse saanut, mutta kokeilempa tämän innoittamana kepillä jäätä ja laitan paperit menemään. Katsotaan mikä on vastaus :) -HC-

   Poista
 2. Asioiden hoitoa helpottaisi kummasti jos joka puolella asiat hoidettaisiin samalla tavalla. Nykysysteemillä menee vaan pää sekaisin :)

  VastaaPoista
 3. Meillä e:lle maksettiin myös jo isyyspvrahat pidetyiltä päiviltä. Kannattaa siis kokeilla!

  -i

  VastaaPoista
 4. Tuo viimeinen kappale oli juuri sitä mitä halusinkin tänään lukea. Meidän matka on vasta alussa ja olisi ihana nauttia tästä täysin rinnoin ilman että tarvitsee jännittää ja pelätä. Ihanaa lukea näitä blogeja joissa on onnistuttu :)
  Onnea teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiva kuulla :) Tsemppiä teille! :) -HC-

   Poista