keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Raskaus, lääkkeet ja koira(allergia)

Olen aina ollut hyvin allerginen ihminen. Kun HC:n kanssa aloimme aikanaan seurustella, sain tutustua myös Hipsteri-koiraan. Rakkaus on molemmin puolista, mutta toiselle meistä haliminen tarkoittaa joskus myös nenäliinapaketin tarvetta. (Siis koiran, ei HC:n kanssa ;D)

Hipsteri on ensimmäinen koira, jonka kanssa pystyin kuvitella asuvani. (Onneksi!) Olen aina ollut eläinrakas ja hoitanut ystäväni Coton de Tulear-rotuista koiraa, jonka pitäisi olla allergiaystävällisempi vaihtoehto. Kuitenkin sain siitä reaktioita kuten silmien kutinaa, jatkuvaa nenän vuotamista ja kerran silmäni muurautuivat umpeen. Olen myös saanut luennolla allergisia oireita ystäväni villapaidasta, jossa oli labrandorinnoutajan karvoja. On siis suoranainen ihme, että pystyn asumaan 24/7 tämän sekarotuisen pikkukaverin kanssa.

Olen kuitenkin syönyt  monta vuotta (jo ennen koiraa) ympäri vuoden allergialääkkeitä sekä tabletteina että nenäsuihkeena. Äitiysneuvolasta kerrottiin, että Histeciä on turvallista syödä myös raskauden aikana, mutta Nasonex-nenäsuihkeesta ei ole tarpeeksi tutkittua tietoa. Jätin sen siis pois. Olen huomannut olevani tukkoisempi ja räkäisempi, mutta vielä siedettävissä määrin. Olen pohtinut nenäkannun hankkimista, mutta jotenkin ajatus suolavedestä nenässäni on vielä hiukan puistattanut. Kokemuksia tästä ihmelaitteesta otetaan vastaan!!
Allergioiden pitäisi kuulemma helpottaa raskauden myötä. Sitä odotellessa!

Lisäksi olen joutunut luopumaan migreenilääkkeestäni. Sen käyttöä vältin jo raskaaksituloyritysten aikana. Muutaman kerran tosin jouduin tekemään poikkeuksen pakon sanelemana. Nyt olen yrittänyt välttää tilanteita, jotka laukaisevat migreeniperäisen päänsärkyni. Kuten raskaiden olkalaukkujen kantamista tai hartiat lytyssä maratonneulomista.

Voi kun terveys kestäisi ja ylimääräisten lääkkeiden käyttöä ei tarvitsisi edes punnita. Toisaalta, jos jatkuva allergia kuormittaa elimistöä, aiheuttaa se tietynlaisen puolustustilan. Eli kroppa on kokoajan stressin alla. Ei sekään ole hyvä vaihtoehto.

Aamulenkillä


-A-

6 kommenttia:

  1. Ihan ehdottomasti kannattaa hommata nenäkannu. Itselläni se on kovassa käytössä varsinkin nuhan aikana. Jos vaan ohjeita noudattaa niin se on todella mukavakin toimenpide. :) Ensimmäisen kerran jälkeen sujuu jo hyvin!

    VastaaPoista
  2. Täällä on kokemuksia nenäkannusta. Petekäyttää sitä tosi usein, minä joskus, mut ei ole mitenkään vastenmielistä. Edes tällaisen pelkurin mielestä! ;) Eka kerta tosin jännitti tosi paljon. -L

    VastaaPoista
  3. Kiitos kannustuksesta! :D Ehkä minäkin uskallan! -A-

    VastaaPoista
  4. Itse sain kesäkuussa ensimmäisen lapsen ja migreeni vaivasi ensimmäiset 12 viikkoa raskaudesta, sen jälkeen se jäi kokonaan pois eikä ole vieläkään palannut! Tämä on ilmeisesti aika yleistä migreenin suhteen - voi siis olla että pääset sen suhteen yhtä helpolla!

    VastaaPoista
  5. Oi miten hieno juttu VSY! Kunpa näin kävisikin! En ole tällaisesta kuullutkaan. -A-

    VastaaPoista
  6. Nenäkannua suosittelen minäkin.
    Ei sen käyttäminen ole lainkaan hankalaa, kun on ohjeet lukenut läpi. :)

    VastaaPoista